Horatiu Adrian Neagoie- „Artele martiale mi se potrivesc ca o manusa“
Portret publicat in ziarul “Adevarul de Seara”-07.01.2010.
Ofiter MapN si asistent universitar în cadrul Academiei Fortelor Tereste „Nicolae Balcescu“, Horatiu Neagoie este multiplu campion national la Kata si Kumite si a reusit sa dezvolte miscarea Kyokushin în Sibiu.
Profil
Nascut: 15 aprilie 1975, Hunedoara
Familie: casatorit, are o fetita
Studii: Institutul Militar de Infanterie si Chimie „Nicolae Balcescu“ Sibiu
Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul niverstiatii „Lucian Blaga
Master în Tehnologii Informatice Aplicate în Managementul Organizatiilor Soprtive
Doctorand în Securitate Nationala, la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I“, din Bucuresti
Pentru a respecta o traditie de familie, dar si pentru ca îi plac disciplina si lucrurile facute, Horatiu Neagoie a ales sa practice o cariera militara. Timpul liber si-l dedica însa artelor martiale, de care este legat pâna în maduva oaselor si despre care spune ca i se potrivesc ca o manusa.
Un stil de viata
Primul contact cu acest sport l-a avut în anul 1989, iar în anul 1993 a reusit deja sa-si deschida primul DOJO, o sala de antrenament care urma sa formeze multe talente la Sibiu. „Am început cu studiul Karate-ului Kyokushin în 1989, având marea sansa sa fiu instruit de un mare maestru, domnul Nicolaie Tudor. În scurt timp,artele martiale s-au transformat pentru mine dintr-un hobby într-un mod de viata, de care nu as mai putea sa ma despart vreodata. Misiunea acestui sport este de a forma oameni mai buni si caractere mai puternice, prin pregatire si perseverenta “, explica Sensei Horatiu.
Un stil de viata
Din dorinta de a dezvolta cât mai mult acest sport, Horatiu Neagoie a luat decizia de afiliere, în anul 2007, la Organizatia Internationala de Karate Kyokushin „IKO Sosai“ din Japonia, „singura organizatie de profil care continua în legalitate si cu succes învataturile si filosofia de viata ale fondatorului Karate-ului Kyokushin, Masutatsu Oyama“, dupa cum spune chiar el, lucru ce i-a permis organizarea si participarea la peste 15 competitii nationale, alaturi de ceilalti membri ai Clubului Sportiv „Musashi Dojo“.
Multiplu campion national
În prezent, are sub pregatire aproximativ 100 de practicanti, de la copii de câtiva ani pâna la seniori trecuti demult de prima tinerete.
Datorita pasiunii pe care o pune în cea ce face, rezultatele nu s-au lasat deloc asteptate, Clubul pe care îl conduce obtinând rezultate notabile la toate competitiile la care a luat parte. „Atât în 2008, cât si în 2009, Clubul a obtinut locul I pe tara la Kata si Kumite, doua sectiuni de competitie ale artelor martiale, reusind sa obtina cel mai mare punctaj din maximul posibil“, explica Horatiu.
Ca sportiv însa , el este multiplu campion national la Kata si Kumite, iar printre cele mai mari performante internationale se numara clasarea pe locul 5 la Campionatul Mondial din Tokyo de anul trecut. Are centura neagra 3 DAN, pe care a obtinut-o în urma unor evaluari facute de Comisii de Centuri Negre Superioare. „Ultimul grad l-am obtinut chiar cu Kancho Yoshikazu Suzuki, presedintele Organizatiei Internationale de Karate Kyokushin Iko Sosai“, spune acesta.
Când vine vorba despre viitor, planurile lui Horatiu se îndreapta tot spre sportul care l-a fascinat. „ Sper ca prin tot ceea ce facem aici, România sa devina o adevarata putere, atât în Europa, cât si la nivel mondial, un pilon de baza în relansarea si reconstructia miscarii Kyokushin“, încheie el.
Ce-i place
„ Îmi place sa petrec cât mai mult timp cu familia si profit de orice ocazie mi se iveste pentru acest lucru. Îmi place, de asemenea, sa ascult muzica de calitate si, în general, îmi place tot ce este frumos“, explica Horatiu Neagoie.
Ce nu-i place
„ Nu-mi plac oamenii prefacuti si coruptia“, spune, hotarât, Horatiu. În plus, adauga el, nu-i place sa-si asume meritele altora.
Întrebari si rapspunsuri
Ce va place mai mult, artele martiale sau activitatea din sistemul militar?
Nu pot sa aleg, ambele îmi plac si consider ca se îmbina foarte bine. Si asta pentru ca artele martiale îmi ofera echilibrul de care am nevoie în sistemul militar.
Ce alte pasiuni aveti?
Sunt pasionat de studiul limbii engleze si, în general, îmi place sportul. Am practicat handbal timp de opt ani si am jucat si fotbal.
Ce altceva v-ar fi placut sa faceti?
Cred ca asa mi-a fost destinul si, pentru ca mi se potriveste atât de bine, nu cred ca as fi putut face altceva vreodata.
Nicolaie Tudor, maestru în arte martiale
Profil:
Născut la: 2 decembrie 1947, Tăşad, Bihor
Studii: Institutul Nicolae Grigorescu, Facultatea de Arte Plastice Bucureşti
Familie: trei copii şi o nepoată
Actualmente profesor de design vestimentar în cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia, Nicolaie Tudor este pasionat de artele marţiale japoneze. Şi-a desăvârşit tehnica alături de maeştri japonezi.
Pasiune născută de eroii din poveste
Nicolaie Tudor a renunţat la Bucureşti şi s-a stabilit la Alba Iulia în anul 1985. De atunci, încearcă să transmită generaţiilor tinere experienţa dobândită în mai multe segmente de producţie, creaţie şi cercetare. Pasiunea pentru artele marţiale o are din copilărie. „Totul a început cu nişte cărţi de poveşti chinezeşti pe care le citeam prin clasa a doua şi care m-au făcut să-mi doresc să am haine şi maniere frumoase, să învăţ să mă comport ca eroi din poveste, să fac lucruri asemănătoare“, îşi aminteşte cu nostalgie Nicolaie Tudor.
Maestru în Aikido şi Kyokushin
De-a lungul timpului s-a antrenat cu instructori din Ungaria, maeştri din Anglia, SUA şi chiar Japonia. „M-am antrenat cu Masatake Fujita, cel care l-a avut ca şi profesor pe întemeietorul aikido-ului, Morihei Ueshiba. A fost o mare onoare pentru mine, mai ales când acesta a venit la Alba Iulia“, a spus senseiul albaiulian.
Acesta deţine mai multe centuri negre. „Sunt o persoană care ştie puţin mai mult decât un elev obişnuit şi care se antrenează puţin mai mult decât un elev. Sunt în zona nivelului de centuri negre, nivele care sunt recunoscute de federaţiile japoneze. Nu e important numărul centurilor, acestea sunt lucruri de suprafaţă“, a mai spus Nicolaie Tudor.
Singurul club de Aikido din Alba
Din anul 1997, Nicolaie Tudor a pus bazele „A.S. Budo Apulum Alba Iulia“, singurul club de Aikido din judeţ. „Suntem afiliaţi la Federaţia română de Aikido şi la Fundaţia Română Aikido Aikikai. Am organizat diferite întâlniri şi seminarii, inclusiv cu participare internaţională. În tot acest timp ne-am descurcat prin forţe proprii, iar oamenii care au trecut prin această sală de antrenamente au devenit adevărate exemple pentru comunitate“, a mai spus senseiul.
În anul 2008, a organizat Campionatele naţionale ale României la Alba Iulia, iar anul trecut competiţia a fost mutată în ultimul moment la Cluj-Napoca, autorităţile locale invocând lipsa spaţiului. „Aveam nevoie din partea autorităţilor de un prijin de 2.000 de lei pentru a premia 47 de copii. Nu am primit banii. În ciuda eforturilor noastre de a-i convinge pe elevi că trebuie să fie serioşi în tot ceea ce fac, avem exemple negative în care este promovată superficialitatea, minciuna, lucruri care nu au nimic comun cu educaţia“, a mai precizat Nicolaie Tudor.
Cui se adresează Aikido?
N.T.: „Se adresează tuturor celor care doresc să se autounoască, să se educe. Nu are vârstă. În Aikido nu există competiţii. Nu aş sfătui un practicant să intre în sistemul competiţional, pentru că oricât de atrăgătoare ar fi ideea de a fi campion, performanţa distruge. Nu sunt de acord ca la 30 de ani să fii o legumă. Merg pe ideea că artele marţiale sunt un sistem în care evoluezi atât fizic cât şi pshihic. Diplomele şi trofeele nu valorează nimic raportat la sănătate. Totuşi, cei care doresc, pot practica Kyokushin, sunt suport pentru K1“.
Cum se împacă artele marţiale cu designerul vestimentar?
N.T.: „Ambele promovează armonia. În primăvară, îmi susţin gradul didactic unu şi vreau să valorific unele planşe cu costume de epocă din perioada Art nouveau, 1890-1912. Designerul care îmi place cel mai mult e poporul român, avem cele mai frumoase porturi tradiţionale“.
Ce-i place: „Îmi place viaţa. Vreau să mă bucur cât pot de acest dar. Iar atunci când Dumnezeu îmi va pregăti altceva, vreau să mă ia de pe tatami, salteaua de antrenament.“
Ce nu-i place: „Dacă îţi place viaţa, trebuie să o accepţi cu toate lucrurile pe care aceasta ţi le oferă. Când faci un lucru cu sufletul, treci peste tot. Faptul că te doare ceva sau că unii oamenii au ajuns acolo unde nu ar trebui, faptul că foarte mulţi nu au înţeles nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lor şi acţionează împotriva fiinţelor lăsate de dumnezeu, aceastea sunt lucruri care nu-mi plac“.
Născut la: 2 decembrie 1947, Tăşad, Bihor
Studii: Institutul Nicolae Grigorescu, Facultatea de Arte Plastice Bucureşti
Familie: trei copii şi o nepoată
Actualmente profesor de design vestimentar în cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia, Nicolaie Tudor este pasionat de artele marţiale japoneze. Şi-a desăvârşit tehnica alături de maeştri japonezi.
Pasiune născută de eroii din poveste
Nicolaie Tudor a renunţat la Bucureşti şi s-a stabilit la Alba Iulia în anul 1985. De atunci, încearcă să transmită generaţiilor tinere experienţa dobândită în mai multe segmente de producţie, creaţie şi cercetare. Pasiunea pentru artele marţiale o are din copilărie. „Totul a început cu nişte cărţi de poveşti chinezeşti pe care le citeam prin clasa a doua şi care m-au făcut să-mi doresc să am haine şi maniere frumoase, să învăţ să mă comport ca eroi din poveste, să fac lucruri asemănătoare“, îşi aminteşte cu nostalgie Nicolaie Tudor.
Maestru în Aikido şi Kyokushin
De-a lungul timpului s-a antrenat cu instructori din Ungaria, maeştri din Anglia, SUA şi chiar Japonia. „M-am antrenat cu Masatake Fujita, cel care l-a avut ca şi profesor pe întemeietorul aikido-ului, Morihei Ueshiba. A fost o mare onoare pentru mine, mai ales când acesta a venit la Alba Iulia“, a spus senseiul albaiulian.
Acesta deţine mai multe centuri negre. „Sunt o persoană care ştie puţin mai mult decât un elev obişnuit şi care se antrenează puţin mai mult decât un elev. Sunt în zona nivelului de centuri negre, nivele care sunt recunoscute de federaţiile japoneze. Nu e important numărul centurilor, acestea sunt lucruri de suprafaţă“, a mai spus Nicolaie Tudor.
Singurul club de Aikido din Alba
Din anul 1997, Nicolaie Tudor a pus bazele „A.S. Budo Apulum Alba Iulia“, singurul club de Aikido din judeţ. „Suntem afiliaţi la Federaţia română de Aikido şi la Fundaţia Română Aikido Aikikai. Am organizat diferite întâlniri şi seminarii, inclusiv cu participare internaţională. În tot acest timp ne-am descurcat prin forţe proprii, iar oamenii care au trecut prin această sală de antrenamente au devenit adevărate exemple pentru comunitate“, a mai spus senseiul.
În anul 2008, a organizat Campionatele naţionale ale României la Alba Iulia, iar anul trecut competiţia a fost mutată în ultimul moment la Cluj-Napoca, autorităţile locale invocând lipsa spaţiului. „Aveam nevoie din partea autorităţilor de un prijin de 2.000 de lei pentru a premia 47 de copii. Nu am primit banii. În ciuda eforturilor noastre de a-i convinge pe elevi că trebuie să fie serioşi în tot ceea ce fac, avem exemple negative în care este promovată superficialitatea, minciuna, lucruri care nu au nimic comun cu educaţia“, a mai precizat Nicolaie Tudor.
Cui se adresează Aikido?
N.T.: „Se adresează tuturor celor care doresc să se autounoască, să se educe. Nu are vârstă. În Aikido nu există competiţii. Nu aş sfătui un practicant să intre în sistemul competiţional, pentru că oricât de atrăgătoare ar fi ideea de a fi campion, performanţa distruge. Nu sunt de acord ca la 30 de ani să fii o legumă. Merg pe ideea că artele marţiale sunt un sistem în care evoluezi atât fizic cât şi pshihic. Diplomele şi trofeele nu valorează nimic raportat la sănătate. Totuşi, cei care doresc, pot practica Kyokushin, sunt suport pentru K1“.
Cum se împacă artele marţiale cu designerul vestimentar?
N.T.: „Ambele promovează armonia. În primăvară, îmi susţin gradul didactic unu şi vreau să valorific unele planşe cu costume de epocă din perioada Art nouveau, 1890-1912. Designerul care îmi place cel mai mult e poporul român, avem cele mai frumoase porturi tradiţionale“.
Ce-i place: „Îmi place viaţa. Vreau să mă bucur cât pot de acest dar. Iar atunci când Dumnezeu îmi va pregăti altceva, vreau să mă ia de pe tatami, salteaua de antrenament.“
Ce nu-i place: „Dacă îţi place viaţa, trebuie să o accepţi cu toate lucrurile pe care aceasta ţi le oferă. Când faci un lucru cu sufletul, treci peste tot. Faptul că te doare ceva sau că unii oamenii au ajuns acolo unde nu ar trebui, faptul că foarte mulţi nu au înţeles nimic din ceea ce se întâmplă în jurul lor şi acţionează împotriva fiinţelor lăsate de dumnezeu, aceastea sunt lucruri care nu-mi plac“.
You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would
ReplyDeletenever understand. It seems too complicated and very broad for
me. I am looking forward for your next post, I'll try to get the hang of it!
My page > Youtube Videos downloaden
Definitely consider that which you stated. Your favourite
ReplyDeletereason seemed to be on the net the easiest thing to understand of.
I say to you, I certainly get irked while people think about concerns that they plainly don't know about. You controlled to hit the nail upon the top as smartly as defined out the whole thing without having side effect , other people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks
my weblog :: radio sender
Tomb Raider, Mega Moolah, Mermaid's Millions, and Blackjack are some of the new Android game apps that have been released from Microgaming's partner, Spin 3.
ReplyDeleteOne way to test yourself is to deal yourself hand after hand in front of a mirror and watch yourself as you react to the cards.
In our next article, we'll be tackling using SNES4i - Phone to do exactly that - play those old favorites, like Chono Trigger, Super Ghouls and Ghosts, or even Super Mario Bros 3.
my site - thesciencesphere.com
my webpage :: spiele spielen kostenlos
Hold down an app for a second, and start turning off
ReplyDeleteall the apps that you aren't using by pressing the "minus" button. However, it is still possible to insect the terminals and make sure there is no corrosion. Double Tap (Tap the home button twice > Press down on an app for one second > Hit the "minus" button on all apps that are running) When you open an app, it stays running until you actually turn it off.
my blog post - online radio
Welcher Sinn von Arcade-Spielen erscheint, Geld einzunehmen.
ReplyDeleteIf you are new to copying PS3 games and you dont yet know how to do this you will be pleased to know that the process has
now been made very easy by the availability of reliable copy software which can be downloaded.
He then becomes more superstitious and does not realize that
it was his subconscious that made him lose the game.
My web site Click Here
My web page :: Online Spielen
Time and effort - There are time considerations that
ReplyDeletemust be taken into consideration when reviewing a new business opportunity.
A working spouse, a loan, a second job and a second supplier
are all critical items. " That is true, and it was not my intention to state the obvious here.
Also visit my web site; http://www.ncsmed.org.fj/index.php?option=com_blog&view=comments&pid=1288015&Itemid=0
Exсellent beat ! I would likе to apprentice while you аmend
ReplyDeleteyour wеbѕіte, hoω can i subscribе for a blog web site?
Thе acсount aіded mе a acceptable dеal.
I had bеen a little bit acquаinted оf this your broadcast ρrovіded
bright сlеar idеa
my weblog :: darmowy katalog
Very energetic post, I enjoyed that a lot. Will there be a part 2?
ReplyDeleteHere is my web page - laser cellulite treatment